Στυλιανού Φρόσω

Στυλιανού Φρόσω

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Η Φρόσω Στυλιανού γεννήθηκε το 1981 στην Λευκωσία. Σπούδασε μουσική στο Anglia Ruskin University, Cambridge (BA Hons Music) με ειδίκευση στο κλασσικό τραγούδι. Κατά την διάρκεια των σπουδών της έλαβε μέρος ως σοπράνο σε κονσέρτα και όπερες όπως το έργο Carmina Burana και οι όπερες ''Όνειρο θερινής νυκτός'' και ''Ορφέας και Eυρυδίκη''.Υπήρξε μέλος της επίλεκτης χορωδίας του πανεπιστημίου Anglia Chamber Choir, με ρεπερτόριο κλασσικό και gospel, όπου και συμμετείχε ως σολίστ σε περιοδείες σε πολλές ευρωπαικές χώρες (Αγγλία, Ιταλία, Αυστρία κλπ). Παράλληλα με το κλασσικό τραγούδι και στα πλαίσια των σπουδών της, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ενορχήστρωση, την διεύθυνση ορχήστρας και την έρευνα πάνω στην μουσική του 20ού αιώνα. Η πτυχιακή της εργασία έγινε πάνω στο έργο Turangalila Symphonie του Olivier Messiaen για την οποία έλαβε υψηλή βαθμολογία και ειδικούς επαίνους. Τελειώνοντας τις σπουδές της παρακολούθησε masterclasses φωνητικής στο Royal Academy of Music στο Λονδίνο με την σοπράνο Janet Price.

Το 2007 μετακόμισε στην Αθήνα και εργάστηκε ως ερμηνεύτρια στον Σταυρό του Νότου για τρία χρόνια ενώ παράλληλα δραστηριοποιήθηκε και στον χώρο της διδασκαλίας ως καθηγήτρια φωνητικής, θεωρητικών και πιάνου σε μουσικές σχολές όπου σε αρκετές περιπτώσεις προετοίμασε με απόλυτη επιτυχία μαθητές για το πτυχία των Royal Schools of Music (ABRSM) των οποίων είναι και η ίδια κάτοχος στον τομέα του πιάνου, των θεωρητικών και του λυρικού τραγουδιού. 

Αμέσως μετά τον Σταυρό του Νότου ξεκίνησε να συνεργάζεται με καλλιτέχνες όπως ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μπάμπης Στόκας και ο Διονύσης Σαββόπουλος σε καλοκαιρινές και χειμερινές περιοδείες, στα πλαίσια των οποίων εμφανίστηκε ως σολίστ σε μεγάλες μουσικές σκηνές και θέατρα όπως το Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής με τον Δ.Σαββόπουλο στην παράσταση ''Μάνος Χατζιδάκις Τώρα'', στο Παλλάς στην παράσταση ''Σαββόπουλος και φίλοι. Το περιβόλι του τρελού. Αφιέρωμα στα 60s'',στο Ακροπόλ στις παραστάσεις του Διονύση Σαββόπουλου ''Για να γίνει ο χρόνος καινούργιος'', όπως και στην ηχογράφηση της ''Μυθολογίας'' που ακολούθησε. Με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε μεταξύ άλλων στο Ηρώδειο στην παράσταση-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με την ‘ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη’, και για δύο χρόνια σε προσωπικές συναυλίες του καλλιτέχνη στο Κατράκειο, στο Βεάκειο και σε άλλα θέατρα και μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας.

Τέλος, η Φρόσω Στυλιανού πέρα από την ιδιότητα της ως τραγουδίστρια, συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον τομέα της εκπαίδευσης όπως επίσης και της σύνθεσης, με ιδιαίτερη έμφαση στην τέχνη της τραγουδοποιίας και της ενορχήστρωσης.