Σχοινάς Γιώργος

Σχοινάς Γιώργος

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Γιώργος Σχοινάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε επίσημα τις μουσικές του σπουδές στο Ακκορντεόν.
Φοίτησε στο παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου της Νέας Σμύρνης απ’όπου αποφοίτησε με βαθμό Άριστα στο Ακκορντεόν. Κατόπιν συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στα Ανώτερα Θεωρητικά φτάνοντας μέχρι το δίπλωμα Φυγής το οποίο και απέκτησε με βαθμό Λίαν Καλώς από το Δημότικό Ωδείο Αργυρούπολης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Master class στο Ακκορντεόν με τον διεθνούς φήμης Ρώσσο σολίστα Viacheslav Semionov της ακαδημίας Gnessin.

Από το 1997 εως το 2007 υπήρξε καθηγητής Ακκορντεόν στο Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης,το Ωδείο Νέας Σμύρνης, στο Μουσικό εργαστήρι του Δήμου Αλίμου, στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα στη Βάρη, καθώς και σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία ως καθηγητής Θεωρητικών και Ακκορντεόν.

Η επαγγελματική του πορεία ξεκινά το 1993 όπου αρχίζει να εμφανίζεται σε μικρούς χώρους ,παίζοντας Ακκορντεόν και Πιάνο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχοντας διαγράψει μια αξιόλογη πορεία με εμφανίσεις και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως Ακκορντεονίστας-Πιανίστας και τελευταία ως ενορχηστρωτής-μαέστρος , πλαισιώνοντας ποικίλα μουσικά σχήματα και γνωστούς καλλιτέχνες σε ενα ευρύ ρεπερτόριο από Κλασσικά, Λαϊκά και ρεμπέτικα μέχρι παραδοσιακά, ροκ,Τζαζ, και ξένο ρεπετόριο. Επίσης παλιά Ρετρο 60’ς κ.α.