Ραψανιώτης Θωμάς

Ραψανιώτης Θωμάς

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και κατέχει το Δίπλωμα Σύνθεσης στην τάξη του Νίκου Παπαδημητρίου. Είναι Διπλωματούχος Διεύθυνσης Ορχήστρας στο London College of Music and Media Thames University και πτυχιούχος Φούγκας, Αντίστιξης, Αρμονίας και Ωδικής. Επίσης κατέχει δίπλωμα και πτυχίο κλασικής κιθάρας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας με τους Donato Renzetti και Θόδωρο Αντωνίου.

Ως μαέστρος έχει διευθύνει τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και την ορχήστρα εγχόρδων «Νήρικος» καθώς επίσης είναι ιδρυτής και μαέστρος της Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων «Χαρταετοί» του Δήμου Καλυβίων από το 2000 έως το 2004 με αποκορύφωμα το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, αποσπώντας ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από τον ίδιο τον συνθέτη.

Ως μουσικολόγος έχει συγγράψει τα κείμενα-βιογραφίες συνθετών κλασικής συλλογής για λογαριασμό της εφημερίδας 'ΗΜΕΡΗΣΙΑ'. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις στην τηλεόραση ως συνθέτης-μαέστρος και έχει δώσει αρκετά ρεσιτάλ κιθάρας σε Αθήνα και Κέρκυρα.

Από το 2001 είναι μόνιμος καθηγητής μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχοντας διδάξει επίσης ως κιθαριστής στο Μουσικό Γυμνάσιο Κέρκυρας για δύο έτη. Έχει επίσης συμμετάσχει σε επιτροπές αξιολόγησης υποψηφίων μαθητών για τα μουσικά γυμνάσια της Αττικής. Ως καθηγητής ανωτέρων θεωρητικών έχει προετοιμάσει με επιτυχία φοιτητές για την εισαγωγή τους στα Μουσικά Πανεπιστήμια.